Medvedev zdolal Zvereva a je v semifinále

16.11.2023 Celý región

Turín 16. novembra (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev si zaistil postup do semifinále na turnaji majstrov v Turíne. Vo svojom druhom vystúpení na podujatí zvíťazil v červenej skupine nad Alexandrom Zverevom 7:6 (7), 6:4. Nemca čaká v piatok súboj s Andrejom Rubľovom, Medvedev nastúpi proti Carlosovi Alcarazovi.

Zverev nezačal súboj ideálne, hneď v prvom geme stratil podanie. Dokázal však prelomiť súpera na 3:3 a prvý set sa rozhodoval v tajbrejku. V ňom viedol nemecký tenista už 4:1, no Medvedev sa nevzdal, odvrátil dva setbaly a premenil hneď svoj prvý na 9:7. Aj druhý set priniesol vyrovnaný súboj. Obaja hráči výborne podávali a až v deviatej hre sa dostal k prvému brejkbalu v sete Zverev. Nevyužil ho, Medvedev v ďalšom geme hneď svoj prvý áno a premenil tak aj svoj úvodný mečbal.

"Bol to psychicky veľmi náročný zápas. Začal som veľmi dobre. On ako keby ešte nebol na kurte, ale v jednom momente zrýchlil svoju hru a v tomto momente som z nejakého dôvodu začal hrať na krátky čas trochu horšie. Som rád, že sa mi podarilo zlepšiť na konci prvého setu. Koncovky oboch setov boli veľmi tesné. V tajbrejku mal pri svojom podaní setbal. Som šťastný, že sa mi podarilo vyhrať," povedal Medvedev podľa DPA.

V úvodnom stredajšom stretnutí Španiel Alcaraz zdolal Rusa Rubľova 7:5, 6:2. Duel bol súbojom hráčov, ktorí vo svojom úvodnom vystúpení na podujatí neuspeli. Prvý set priniesol vyrovnaný priebeh. Ako jediný prelomil súperovo podanie Alcaraz až v jedenástom geme a set získal vo svoj prospech. Druhý set už Španiel ovládol, keď Rus neudržal podanie už v prvej hre a potom aj v siedmej. "Daniil má za sebou výbornú sezónu. Ak ho chcem zdolať, musím odohrať perfektný zápas. Hrá sa tu tenis na najvyššej úrovni. Som rád, že sa mi podarilo otrepať sa z prehry a podať opäť dobrý výkon," povedal po triumfe nad Rubľovom priamo na kurte Alcaraz.

turnaj majstrov - červená skupina:

Daniil Medvedev (Rus.-3) - Alexander Zverev (Nem.-7) 7:6 (7), 6:4,
Carlos Alcaraz (Šp.-2) - Andrej Rubľov (Rus.-5) 7:5, 6:2
 
tabuľka:

1. Daniil Medvedev 2 2 0 4:0 2
2. Carlos Alcaraz 2 1 1 3:2 1
3. Alexander Zverev 2 1 1 2:3 1
4. Andrej Rubľov 2 0 2 0:4 0
 

Vyberte región